VEELGESTELDE VRAGEN

Hier vind je de meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden. Goud Inkoop Amsterdam  XGOUD | Altijd de beste prijzen!

Nog vragen, maar geen antworden?

Populaire vragen

De actuele goudprijs vandaag vindt u op de volgende pagina: Goudprijs

Een verkoop zonder afgesproken datum is helaas niet mogelijk. Plan uw afspraak in op de volgende pagina: Afspraak plannen

De prijs van edelmetalen zoals goud, zilver, platina en palladium is continu in beweging en is in alle valuta’s beschikbaar. De actuele prijs wordt bepaald door kopers en verkopers van over de hele wereld, maar wordt voornamelijk gedreven door de grondstoffen- en edelmetalenbeurzen in Londen en New York. De verkoper ‘laat zijn goud gaan’ voor een bepaalde prijs, de koper ‘biedt’ een bepaalde prijs voor het edelmetaal. Precies in het midden van deze twee prijzen ligt de zogenaamde middenkoers. Het is deze middenkoers die de actuele prijs van goud, zilver, platina en palladium bepaalt.

Om de waarde van uw 14 karaat gouden sieraden te berekenen is de som als volgt (weer uitgaande van een goudprijs per gram voor puur goud van €55): €55X0,585=€32,15 per gram. Ook voor 14 karaat gouden sieraden geldt dat rekening moet houden met de marge die de goudhandelaar moet rekenen.

De actuele goudprijs vandaag vindt u op de volgende pagina: Goudprijs